Bogen er modtaget som et anmeldereksemplar fra forlaget.

Billede af Jacob Riisings bog "Karmaboy - Komenten og den onde numsekløe"

Forfatter: Jacob Riising
Titel: Karmaboy – Kometen og den onde numsekløe
Forlag: Forlaget Carlsen
Forside: Claus Bigum

Skovlunde Bytorv er det bedste sted at bo i hele universet, synes Niller. Han bor i lejligheden oven på torvets slagerbutik sammen med sin far Skovlund Bytorvs slagtermester. Siden slagerbutikken fik en sur smiley, og der på mystisk vis forsvandt en gravhund ude foran butikken, har butikken dog haft småt med kunder. Heldigvis holder Nillers far mere af fodbold end af kød, og hans store idol er Preben Elkjær, som spillede på det danske fodboldlandshold tilbage i 1980erne.

De andre butikker på Skovlunde Bytorv er Kopi-Kaj, Elses Helse og Sultan Pizza. Kopi-Kajs forretning går heller ikke så godt, da det nu er meget lettere at købe printerblæk m.v. over nettet. I Elses Helse huserer søde yogadyrkende Else, som altid har urtete på kanden og tid til en snak. Bytorvets italienske pizzaria Sultan Pizza ejes af Erkan, som intet har med Italien at gøre men derimod er født og opvokset i byen Dalaman i Tyrkiet. Når Erkan med sin tyrkiske accent udtaler navnet på sin hjemstavn, lyder det dog som Dillermand.

Nillers bedste ven er Tykke, som er stor fan af Superman. Niller og Tykke blev venner på en torvedag, hvor Tykke spiste ikke mindre end 21 af Nillers fars berømte Elkjærpølser med stærk sennep. Men når sulten trænger sig på, holder Tykke sig ikke tilbage fra at stoppe den med alt fra lakridspiber til et stykke økologisk lavendelsæbe fra Elses Helse.

Lige nu er en komet på størrelse med en trepersoners hjørnesofa på vej mod Skovlunde Bytorv. Når den om tre et halvt døgn rammer jorden, vil den kun være på størrelse med en fiskefrikadelle, hvilket dog præcis er nok til at udslette Nillers lille paradis.

Inspireret af Tykkes største superhelt og en snak med Else om karmaloven* (læs fodnoten nedenfor som altså ikke handler om fødder men i stedet er “lidt ekstra lækker information til dig”) forvandler Niller sig til Karmaboy ved hjælp af sin fars gamle landsholdtrøje fra 1984 med Elkjærs nr. 10 på ryggen, et par lange blå skiunderbukser, nogle gamle underhylere, et ternet forklæde og en halvmaske.

Forklædt som Karmaboy begynder den ellers ikke særlig modige Niller, som ofte ender med at sidde på toilettet af bare nervøsitet, at udføre gode gerninger i Skovlunde i håbet om, at karmaloven vil virke og dermed redde Skovlunde Bytorv. Om det lykkes, og hvordan den onde numsekløe kommer ind i billedet, finder man kun ud af ved at læse bogen til ende.

Det kan bestemt også anbefales at høre “Karmaboy – Kometen og den onde numsekløe” som lydbog oplæst af Jacob Riising selv. Den er f.eks. fantastisk som underholdning under en lang køretur. Vi garanterer, at det resulterer i nogle gode grin også for mor og far.

*Definition af karmaloven: “Alt det, du sender ud i universet, kommer tilbage til dig”.

Tak for bogen til Forlaget Carlsen.

Din dreng skal læse Jacob Riisings bog “Karmaboy – Kometen og den onde numsekløe” hvis:
– han vil læse en sjov historie fortalt i børnehøjde
– han kan lide Jacob Riisings lidt skæve form for humor
– han vil vide, hvordan man opbygger god karma.

Bedømmelse:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *