Billede af John Stephens bog "Det smaragdgrønne atlas - Første bog fra Begyndelsen".

Forfatter: John Stephens
Titel: Det smaragdgrønne atlas – Første bog fra Begyndelsen
Forlag: Forlaget Alvilda, København
Forside: Jeff Nentrup
Sprog: Oversat til dansk af Vibeke Nielsen

“Pigen blev rusket vågen. Hendes mor stod bøjet ind over hende. “Kate,” sagde hun lavmælt og indtrængende, “hør godt efter. Der er noget vigtigt, du skal gøre for mig. Du skal passe godt på din bror og søster. Forstår du, hvad jeg siger? Du skal sørge for, at der ikke sker dem noget.””
…..
“Husk, at din far og jeg elsker dig uendelig højt. Og en skønne dag skal vi alle sammen være sammen igen. Det lover jeg.”

4-årige Kate får sin mors medaljon om halsen og bliver båret ud til sine sovende søskende, Michael på 2 og spædbarnet Emma, i den fremmede mands bil. Det er det sidste minde, Kate har om sine forældre.

10 år senere har Kate udviklet sig til en køn pige, som lever i konstant frygt og bærer på det store ansvar, det er at tage sig af sine yngre søskende. Michael er blevet en radmager, brille-bærende 12-årig, som er bidt af fortællinger om dværge og udfører sine egne ekspeditioner som en ren videnskabsmand. Og Emma er blevet en lille, spinkel 11-årig hidsigprop, som forstår at slå fra sig. De sidste 10 år har de tre søskende flyttet fra børnehjem til børnehjem stadig bærende på håbet om, at deres mors løfte en dag vil blive indfriet, og de hårde oplevelser livet har bragt dem i årenes løb har fået dem til at danne en treenighed, hvor de udelukkende stoler på hinanden.

En dag bliver børnene sendt til dr. Pyms børnehjem i Cambridge Falls. De finder hurtigt ud af, at der er noget mystisk ved deres nye “hjem”, ikke mindst fordi de er de eneste børn på det noget anderledes børnehjem.

Da de udforsker børnehjemmet, finder de et gammelt arbejdsværelse, hvori der ligger en mystisk blanksidet bog indbundet i grønt læder. Før børnene ved af det, er de via bogen blevet sendt 15 år tilbage i tiden, og en farlig rejse begynder.

En rejse hvor børnene hurtigt bliver viklet ind i Cambridge Falls dystre fortid. En ond heks i form af en bjergtagende smuk ung grevinde har nemlig som led i sin søgen efter
et magtfuldt magisk værk taget alle børnene fra Cambridge Falls som gidsler. Kate, Michael og Emma skal nu forsøge at ændre Cambridge Falls dystre fremtid samtidig med, at de skal finde den gamle bog for at kunne vende hjem. På deres rejse møder de bl.a. sortklædte, forrådnede rædselsvækkere og håbknusere, som kan fjerne ethvert levende væsens livslyst. Men er de tre søskendes sammenhold og individuelle evner samt den hjælp de får på deres vej nok til at løse så stor en udfordring?

Din dreng skal læse John Stephens bog “Det smaragdgrønne atlas – Første bog fra Begyndelsen” hvis:
– han vil læse første del af en ufattelig spændende fantasy-serie
– han kan lide magi, troldmænd, dværge og uhyggelige væsner
– han ikke er bange for at læse en bog med spænding fra start til slut.

Bedømmelse:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *