Billede af Mette Finderups bog "A.S.P.E. 1: Dæmonhuden".

Forfatter: Mette Finderup
Titel: A.S.P.E. 1: Dæmonhuden
Forlag: Forlaget Alvilda, København
Forside: Christian Guldager

14-årige Viktor er adelssøn og kommende grev Viktorius d. 3. af Østerherred. Foran ham venter en fremtid med masser af kedelige møder og diskussioner om parkindretning m.v. Som plaster på såret har hans far givet ham lov til at være et år i lære hos mester Marvi som alkymist. Men da Victor springer sin læremesters laboratorium i luften, får han pludselig chancen for at blive troldkvinden Erinas lærling og lære rigtig magi. Prisen herfor er, at hans forældre vil få at vide, at han døde i eksplosionen. Viktor behøver ikke at overveje det længe, før han beslutter at blive Silvius – Erinas nye lærling.

Den flere år yngre Alin er forældreløs. Alin er trods sin spinkle bygning fantastisk til at slås, specielt med sværd. Hun har så meget hidsighed og indre styrke i sig, at hun kan slå selv en voksen mand i gulvet. Alin er vokset op ved fronten, hvor hendes mor var lejesoldat. Her har hun oplevet lidt af hvert som kampe på liv og død med sværd, økse og stridskølle. Hun har også plejet sin mors sår, når hun er kommet til skade. 

Den 16-årige Pilo er stukket af fra sin mor og hendes nye mand. Han har klaret sig selv i skoven, hvor han har bygget sin egen hytte og fanget sin egen mad. Erinas mand Avanera finder Pilo i skoven og tager ham til sig. Avanera oplærer Pilo i bueskydning og sporfinding. 

Den 15-årige Ene elsker at skræmme andre og lave fis. Ene er vokset op hos sin storebror, der var lidt af en bølle. En dag stikker Ene af og gemmer sig på et loft hos nogle rige folk. Ene er lidt af en enspænder og for at overleve, har hun lært sig selv at stjæle, klatre og dirke låse op. 

Sammen udgør de fire børn troldkvinden Erinas nye heltegruppe A. (Alin) S. (Silvius) P. (Pilo) E. (Ene). I Mette Finderups første bog om heltegruppen A. S. P. E bliver gruppen sendt ud på deres første opgave. Doktor Klerke rejser omkring med sin besynderlige maskine og kurerer folk ved hjælp af en analyse af deres blod. Nu er det op til A. S. P. E.-gruppen at finde ud af, hvad denne Doktor Klerke egentlig er ude på.

Bogens historie er underbygget af Christian Guldagers flotte og uhyggelige illustrationer.

Din dreng skal læse Mette Finderups bog “A. S. P. E 1: Dæmonhuden” hvis:
– han holder af magi og overnaturlige kræfter
– han holder af spænding og uhygge
– han holder af at få underbygget sin læsning af flotte illustrationer.

Bedømmelse:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *