Billede af Peter Ingemann og Henrik Nordskildes bog "Elsk afgrunden".

Forfattere: Peter Ingemann og Henrik Nordskilde
Titel: Elsk afgrunden
Forlag: Gyldendal
Forside: Joachim Ladefoged og Sune Ehlers/River

“Det her er min historie, og den vil især kredse om det at optræde offentligt, at være formidler, oplyser, entertainer, klovn … og den er mit bud på, hvorfor jeg gør det, jeg gør.” … “Jeg ønsker dog så inderligt, at man samlet set som læser vil kunne bruge den her bog til noget konstruktivt, at mine erfaringer og mit liv kan inspirere, underholde og give stof til eftertanke.” Det skriver Peter Ingemann i forordet til sin bog “Elsk afgrunden”.

Her fortæller han råt for uforsødet om, hvordan det er at vokse op i en familie i 80erne, hvor far kommer fra en slagterfamilie, er forretningsmand og alkoholiker, og mor med indremissionske rødder knokler for at holde familien sammen. Et liv hvor der er masser af penge, når farens forretninger går godt, og hvor man må gemme sig under bordet, når stævningsmanden ringer på, når forretningerne går skidt.

I 2002 begår Peter Ingemanns far selvmord. Den far som Peter Ingemann selv beskriver som sin bedste ven og fortrolige. En far som åbnede sit hjem for mange skæve eksistenser og som tog sin søn med til stambordet på kroen. Men også en far hvis usagte forventninger, Peter Ingemann altid gerne ville leve op til i håbet om så at blive set. Med farens død forsvandt det pres, men den indre tvivl på sig selv vil altid være den dæmon, Peter Ingemann må lære at leve med.

I bogen bliver vi taget med på hele Peter Ingemanns rejse fra tiden som slagteriarbejder efter gymnasiet, til Esbjerg Mediehøjskole, Radio Silkeborg og uddannelsen som journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus. Vi bliver ført gennem starten på TV-karrieren som reporter på DRs ungdomsprogram “Rene ord for lommepengene” til senere værtsopgaver på programmer som “Hammerslag” og “Den store bagedyst”. Peter Ingemann fortæller også åbent og ærligt om sit skift til TV2, hvor han møder en åbenhed og en lydhørhed for nye ideer, som bl.a. gør, at han kan realisere sine ønsker om at lave programmerne “Størst” og “Ingemann og Vestkysten”.

“Elsk afgrunden” er så meget mere end en fortælling om en imponerende karriere som folkekær TV-vært. Den er en hudløs ærlig fortælling fra en person, som tør dele sine livserfaringer med tabuer som selvmord, truende personlig konkurs og stress i håbet om, at vi andre kan lære noget af det. Den er en fortælling om at gøre tingene anderledes, at turde gå med historien og være imødekommende over for det, vi finder mærkeligt. Den er en løftet pegefinger til os alle om at lære at vende ens indre dæmoner til noget positivt, og at stå ved hvem man er uden at gøre sig selv til offer. Den er en reminder om at elske afgrunden for “Det er ofte ude på kanten, det spændende og sjove sker”.

Da jeg var færdig med bogen, sad jeg med ét ord på læberne “SEJT”. Sejt at nogen tør skrive så åbent og ærligt om alt det svære. Og specielt sejt at offentliggøre en mail om stress skrevet i så svær en stund. Sejt at vise at de personer, vi alle ser som forbilleder i f.eks. TV, er lige som alle os andre, når det kommer til stykket.

Du skal læse Peter Ingemann og Henrik Nordskildes bog “Elsk afgrunden” hvis:
– du vil læse en biografi med mange sjove anekdoter fra bag kameraet
– du vil læse en hudløs ærlig fortælling om det svære i livet
– du vil læse en biografi, som i den grad giver stof til eftertanke.

Bedømmelse:

Peter Ingemann og Henrik Nordskildes bog "Elsk afgrunden" er en hudløs ærlig biografi fra en mand som har overkommet de svære ting i livet. Læs min anmeldelse af bogen på bloggen Bogkompasset.dk


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *