Billede af Preben Kristensen og Danni Travns bog "Husk at være glad".

Forfattere: Preben Kristensen og Danni Travn
Titel: Husk at være glad
Forlag: People’sPress
Forside: Søren Hedegaard og Simon Lilholt/Imperiet

Allerede i bogens prolog mødes man af en varme, som sætter en i den helt rette hyggelige og trygge stemning til at lade sig glide lidt længere ned i stolen og berede sig på en god fortælling. 

Preben Kristensen blev født i soveværelset i den lille lejlighed på Holstebrovej 46A i Skive den 14. marts 1953. Her voksede han op sammen med sin fire år yngre søster Vibse under små men trygge kår. Barndomshjemmets rammer blev skabt af hans mor Grethe, som ud over at ordne hjemmet arbejdede på byens papirfabrik, og hans far Peder, som var murer og kendt som en yderst hjælpsom mand. I Preben Kristensens familie måtte man gerne fejle, og familiens mottoer lød “Det skal nok gå alt sammen” og “Husk at være glad”.

I en meget ung alder begynder Preben Kristensen at optræde for sine forældres gæster, og han beslutter, at han vil “være skuespiller med det formål at sprede glæde og fortælle rørende historier”. Da han senere på opfordring af sin klasselærer kommer med i et kor, er hans rejse begyndt.

Det bliver en rejse, som fører ham fra Skives revytrup “Gøglervognen”, til elev hos den kongelige skuespiller Søren Weiss og derefter elev på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater. Da Preben Kristensen er nyuddannet skuespiller, opstår gruppen “Linie 3”, som vi alle kender den dag i dag, og den del af karrieren tager fart.

At Preben Kristensens lange skuespillerkarriere dækker over så meget mere end “Linie 3”, ved vi jo alle godt. Men når han her i bogen fortæller om alle de teaterstykker, musicals og film, han har medvirket i, alt selvfølgelig krydret med nogle gode anekdoter, forstår man virkelig, hvor imponerende og omfangsrig hans karriere er, og det er lige før man som læser helt taber pusten.

I bogens sidste del lukker Preben Kristensen os ind i sit voksne privatliv, som han ellers igennem mange år har holdt for sig selv, hvilket jo også burde være enhver mands ret. Han fortæller om forholdet til sin livsledsager, frisør og makeup-artist Søren Hedegaard, og ikke mindst om det varme og kærlighedsfyldte forhold til sine forældre.

Når den sidste side i bogen er vendt, sidder man som læser tilbage med en følelse af, at denne livshistorie er fortalt af Preben Kristensen direkte til en selv, og de forventninger, som blev skabt i bogens prolog, bliver bestemt indfriet. Preben Kristesen har og har haft et godt liv og en imponerende karriere, som er skabt på basis af et enormt kærligt fundament i barndomshjemmet og med mottoet “Husk at være glad” stående klart i hukommelsen. Et motto, som vi alle ville have godt af at tage med os videre i livet.

Du skal læse Preben Kristensen og Danni Travns bog “Husk at være glad” hvis:
– du vil læse en kærlig og varm beretning om et imponerende skuespillerliv
– du vil have et lille kig ind i et gennem mange år hemmeligholdt privatliv
– du vil have stof til eftertanke om, hvordan en positiv tankegang kan hjælpe en hele livet.

Bedømmelse:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *