Billede af Roos & Sønnichsens bog "Bækager Boldklub: Offside og osterejer".

Forfattere: Jesper Roos Jacobsen og Ole Sønnichsen
Titel: Bækager Boldklub: Offside og osterejer
Forlag: Forlaget Carlsen
Forside: Lasse Bekker Weinreich

I Bækager er det blevet tid til årets bedste indendørs julestævne Christmas Cup. Her plejer Altmuligmand at give den som julemand, og der er megastore godteposer til alle. Bækager har oven i købet været så heldige at komme i pulje med Kisserup i år, som de spillede uafgjort med i sommer. Så nu skal der trænes, for der er en chance for sejr lige rundt om hjørnet.

Mod al sædvane dukker der dog ikke en glad og djublende Altmuligmand op til træning. Han dukker nemlig slet ikke op. Så holdet må en tur ud i sneen, hvor det er så koldt, at Tjalfes diller er lige ved at blive forvandlet til en istap, for at lede efter Altmuligmand. Efter at have fulgt et spor af osterejer (Altmuligmands vinter-yndlingsspise) fra Hansens Minimarked, finder de en zombieudgave af Altmuligmand i Bækager Solcenter. Altmuligmand har nemlig fået sig en vinterpension (eller vinterdepression) og kan ikke foretage sig andet end at spise osterejer og se film fra Kenya. Så hvis Bækager Dream Team skal blive klar til Christmas Cuppen, må der en ny træner til.

Det finder de i Alex, som holdet hurtigt døber Alice. Han vil med hård løbetræning, nul sukker og offside-træning fremelske Bækager Boldklub version 2.0. Et Bækager som ikke skal bruge krudt på at djuble men på at skubbe op og spille i trekanter. Da det ikke lige er Bækagers kop te, må de i gang med at udføre en kompliceret plan for at få Altmuligmand til at stoppe med at være en ‘sløj’ banan og får skubbet den hårde ‘kanin’ Alice ud i kulden, så det kan blive sjovt at spille fodbold i Bækager igen.

Din dreng skal læse Roos & Sønnichsens bog “Bækager Boldklub: Offside og osterejer” hvis:
– han vil følge med i historien om Bækager Boldklubs lidt anderledes fodboldhold
– han vil læse om, hvad sammenhold på højeste plan kan føre til
– han gerne vil læse de 20 daglige minutter med et stort smil på læben.

Bedømmelse:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *