Det er flere år siden, jeg har taget mig tid til det sidst, men i år skal det være. Jeg har taget mig en fridag fra arbejde og vil besøge årets Bogforum fredag den 15. november 2019. For nogle timer vil jeg bare være mig og bevæge mig rundt i litteraturens verden, samle inspiration ved at kigge på bøgerne på de forskellige stande og høre nogle nøje udvalgte interviews.

Første punkt på dagsordenen er at besøge stand B5-002 kl. 10.00, hvor jeg håber på at kunne få Jan Kjær til at signere et par udgaver af hans sidste børnebog “Assassin 1: Zombie”, som mine drenge skal have i julegave. Jeg forventer, at specielt min ældste søn vil blive rigtig glad for denne gave, da Jan Kjær er den forfatter, vi sammen har anmeldt flest bøger af her på bloggen. 

Herefter håber jeg at kunne nå hen til forlaget HarperCollins stand til kl. 10.45 for at høre Gretelise Holm fortælle om sin nye spændingsroman ”Dødfunden”. Jeg har ikke læst bogen endnu, men da jeg planlægger snart at anmelde den her på bloggen, er jeg meget spændt på at høre forfatterens tanker bag bogen. (Stand C2-025) 

Klokken 12.00 vil jeg besøge forlaget Lindhardt og Ringhofs stand for at høre Peter Lund Madsen tale med Lotte Lykke om angst hos børn og unge. Det store præstationspres, der lægges på vores børn og unge i dag allerede i folkeskolen, får så mange af dem til at opleve en hverdag med angst i mere eller mindre udpræget grad. Derfor synes jeg, dette emne er yderst relevant. (Stand C3-007)

Klokken 13.00 taler Peter Ingemann med forfatteren Henrik Nordskilde om deres fælles bog ”Elsk afgrunden”. Selvom jeg både har hørt Peter Ingemann fortælle åbent og ærligt om sin barndom i DR-dokumentaren ”Min fars farvel” og har hørt små bidder af fortællingen, da jeg på TV2 fulgte med i Peter Ingemanns tur på knallert langs Vestkysten, har jeg lyst til at læse hans nye bog. Hvordan en mand, som for mig virker til at turde være sig selv og stå op for sine holdninger, har haft en sådan opvækst, finder jeg interessant. (Stand C3-027)

Klokken 14.30 fortæller forfatter Lotte Kirkeby om sin første roman ”De nærmeste”. Efter jeg havde set Lotte Kirkeby blive interviewet om romanen af Flemming Møldrup i bogprogrammet ”Vild med bøger”, som vises på DRK, gik jeg straks ind og reserverede den på biblioteket. Men jeg må med skam indrømme, at jeg ikke nåede at læse den, da det endelig blev min tur til at låne bogen. Men den står helt klart stadig på min liste over bøger, jeg gerne vil læse. (Stand C3-012)

Når jeg kigger på ovenstående plan, kan jeg godt se, at den er ambitiøs, når jeg nu også vil have tid til at slentre lidt rundt og kigge på de forskellige stande. Så at jeg når alle ovennævnte interviews, tvivler jeg på, men at lysten er der til at høre dem alle, er jeg på ingen måde i tvivl om.

Jeg ønsker jer alle et godt Bogforum 2019.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *